0721.019.979

Frequently Asked Questsions

O aplicatie de tip ERP (Enterprise Resource Planning) reprezinta o infrastructura software care ofera suport de gestiune si coordonare a diferitelor structuri, procese si fluxuri din companie, in vederea realizarii obiectivelor de afaceri.
Dintre avantajele de care beneficiezi prin implementarea unei aplicatii ERP amintim:  Accesarea mai usoara si mai rapida a informatiilor;  Reducerea costurilor structurale;  Cresterea productivitatii si a eficientei;  Standardizarea proceselor la nivelul companiei;  Reducerea substantiala a erorii umane;  Imbunatatirea comunicarii intre companie si clienti;  Siguranta in manevrarea datelor.
In cadrul departamentului de productie pentru planificarea si managementul productiei; In cadrul departamentului de gestiune pentru gestiunea stocurilor; In departamentului de contabilitate pentru gestiunea financiara; In cadrul departamentului de vanzari pentru managementul relatiilor cu clientii; In cadrul departamentului de resurse umane pentru gestionarea personalului; La punctul de vanzare (POS) pentru vanzarea retail.
Costurile implementarii unei solutii ERP sunt diferite in functie de nevoile companiei. Numarul modulelor si complexitatea customizarilor determina costurile si perioada implementarii. Costuri directe:    
  • Licentierea;
  • Serviciile de implementare;
  • Adaptarea aplicatiilor;
  • Costurile de scolarizare;
  • Service si mentenata.
Costuri ascunse:
  • Costuri de adaptare a personalului la un nou mod de lucru. Acestea pot fi reduse la minimum printr-un program complex de instruitrea a utilizatorilor.
  • Costuri cu infrastructura hardware. Uneori, adoptarea unui sistem ERPreprezinta o schimbare complexa a capabilitatilor tehnologice intr-o intreprindere. Noul sistem IT ar putea contine o serie de periferice utile.
  • Costuri ocazionate de erorile din baza de date initiala. Importarea in noul sistem a unor date incorecte poate produce neplaceri ulterioare care vor implica unele costuri suplimentare.
La Phabeda pentru a identifica tipul de aplicatie potrivit business-ului clientului, oferim servicii gratuite de consultanta. In cadrul acestora, intreprindem o succinta analiza prin care urmarim identificarea fluxul de activitati si documente specifice. Totodata, trecem in revista posibilele probleme si analizam customizarile necesare. Propunem solutii, nu vindem sisteme. Lasa grijile in seama noastra.
Ca parte a serviciului de mentenana beneficiezi de un update legislativ periodic.
Da, poti. Ai nevoie de infrastructura IT si in functie de dimensiunea si complexitatea proiectului se poate sa ai sau nu nevoie de ajutor suplimentar.
Depinde de dimensiunea proiectului de implementare. O sa putem sa iti comunicam o perioada de timp dupa ce analizam in detaliu procesele afacerii tale.
Nu, implementarea se poate face face si fara a intrerupe activitatea companiei.
Scroll to Top